نرم افزار مدیریت پروژه های ساختمانی اسکوپ

نرم افزار مدیریت پروژه های ساختمانی اسکوپ

وبلاگ

مدیریت BIM چیست؟ نقش شغلی شامل چه مواردی می شود؟

در این وبلاگ، ما به برخی از رایج‌ترین سوالات در مورد مدیریت BIM، نقش‌ها و مسئولیت‌های یک مدیر BIM و اینکه چگونه می‌توانید یکی از آنها باشید، نگاه می‌کنیم.

BIM چیست؟

BIM یا مدل سازی اطلاعات ساختمان، فرآیندی است که به ساخت مدل ساختمان مجازی یک پروژه قبل از ساخت فیزیکی آن کمک می کند. این به شرکت کنندگان پروژه اجازه می دهد تا پروژه را از طریق یک محیط دیجیتالی طراحی، تجزیه و تحلیل، ترتیب دادن و کاوش کنند که در آن ایجاد تغییرات بسیار کمتر از این زمینه در طول ساخت و ساز است، جایی که تغییرات به طور تصاعدی پرهزینه تر هستند.

این فرآیند همچنین به طراحان، متخصصان ساخت و ساز و سایر ذینفعان اجازه می دهد تا با یکدیگر در جهت یک هدف مشترک کار کنند. همه آنها می توانند به طور همزمان روی یک پروژه کار کنند و از تمام تغییراتی که توسط یک ذینفع خاص در یک مدل ایجاد می شود مطلع شوند.

همه در یک صفحه هستند و به طور مداوم به طور مجازی به روز می شوند و در وقت و هزینه با ارزش خود صرفه جویی می کنند. همچنین به متخصصان اجازه می دهد تا مشتریان را در جریان پیشرفت های جدید و مدل های پروژه نگه دارند. بنابراین، فعالیت‌های طراحی و ساخت می‌توانند به بهترین شکل برای پروژه آشکار شوند، نه اینکه در فازهای جداگانه قفل شوند.

بیشتر بخوانید: ناظر ساختمان، شرح شغل، مسئولیت و حقوق سرپرست ساختمان

مدیریت BIM چیست؟

برای درک اینکه مدیریت BIM چیست، اجازه دهید ابتدا بفهمیم مدیریت پروژه در معماری چیست و سپس تشابهاتی را ترسیم کنیم. موسسه استاندارد بریتانیا (2010) مدیریت پروژه را اینگونه تعریف می کند: «برنامه ریزی، نظارت و کنترل تمام جنبه های یک پروژه و انگیزه همه دست اندرکاران آن برای دستیابی به اهداف پروژه به موقع و با هزینه، کیفیت و عملکرد مشخص شده است.”

پذیرش BIM در جریان اصلی مدیریت ساخت و ساز، ساختارهای معمولی از معنای مدیر پروژه بودن را در نظر گرفته و آنها را به روشی جدید برای نگاه کردن به نحوه کار ما تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: 10 عنوان شغلی کلیدی ساخت و ساز ساختمانی: شرح شغلی و حقوق

مدیریت BIM شامل چه چیزی است؟

اهمیت مدیریت در تعریف BIM نهفته است. می توان مضامین کلیدی «همکاری»، «هماهنگی»، «ارتباطات»، «مبادله» و «همکاری» را تشخیص داد. بنابراین مدیران BIM نقش اصلی را در فرآیند توسعه و تکمیل موفقیت آمیز پروژه ها ایفا می کنند.

در سطح پروژه، مدیریت BIM شامل سه جنبه کلیدی زیر است (موسسه استاندارد بریتانیا، 2013):

الزامات اطلاعات کارفرما (EIR)

نقش مدیر BIM در توسعه EIR بسیار مهم است. EIR به سندی اشاره دارد که کاربردها و الزامات BIM را از دیدگاه حامی پروژه تعریف می کند. به سؤالاتی مانند اینکه چه کسی، چه چیزی، چرا، چگونه و چه زمانی فرآیندهای مختلف BIM انجام می شود، پاسخ می دهد. پس از تعریف EIR، یک طرح اجرای پروژه (PIP) مربوط به اجرای BIM تهیه می شود. PIP توانایی فناوری اطلاعات و منابع انسانی اعضای تیم پروژه را برای ارائه EIR توصیف می کند.

 

بیشتر بخوانید: بازاریابی دیجیتال برای شرکت های ساختمانی: کامل ترین راهنما

طرح اجرای BIM (BEP)

مدیر BIM نقش مهمی در توسعه برنامه اجرای BIM ایفا می کند که نحوه ارائه EIR توسط تیم را مشخص می کند. BEP شامل موارد کلیدی زیر است:

  • موارد استفاده BIM برای هر مرحله از پروژه و ادغام آن با توابع مدیریت پروژه،
  • قابل تحویل BIM برای هر مورد استفاده BIM،
  • نویسنده و کاربران مدل برای هر تحویل BIM،
  • عناصر مدل، سطح جزئیات و ویژگی‌های هر قابل تحویل BIM،
  • فرآیند ایجاد، نگهداری، انتشار و همکاری BIM برای هر مورد استفاده BIM، و
  • محیط سخت افزاری و نرم افزاری.

طرح اصلی تحویل اطلاعات (MIDP)

این طرحی است که تمام اطلاعات قابل تحویل یک پروژه شامل مدل‌ها، نقشه‌ها، مشخصات، تجهیزات و زمان‌بندی را فهرست می‌کند. یک MIDP مشخص می کند که اطلاعات پروژه چه زمانی باید آماده شود، توسط چه کسی و با استفاده از چه پروتکل ها و رویه هایی. با کمک MIDP، مدیر پروژه می تواند برنامه کلی پروژه و ارتباط آن با محصولات تحویلی BIM را تعریف کند.

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع نرم افزار کنترل پروژه‌های ساختمانی

مدیر BIM

برای درک نقش مدیر BIM، اجازه دهید ابتدا سلسله مراتب نقش های BIM را درک کنیم. درک این گردش کار به شما کمک می کند تا نقش ها و مسئولیت های حرفه ای های مختلف را درک کنید.

متخصصان در جریان کار عبارتند از:

  • BIM Modeller: مدل ساز BIM شخصی است که در واقع مدل را می سازد.
  • متخصصBIM : متخصص BIM ورودی به مدل می آورد. او دانش فنی را دارد که باید در مدل و حوزه مربوطه خود آورده شود.
  • هماهنگ کننده BIM: هماهنگ کننده BIM پروتکل های BIM و برنامه های اجرایی را در حالی که جریان های اطلاعات کاری را هماهنگ می کند، توسعه و نگهداری می کند. یک هماهنگ کننده BIM مستقیماً به رهبری پروژه گزارش می دهد اما توسط مدیر BIM نیز نظارت می شود.
  • مدیر BIM: مدیر BIM رهبر پروژه و نقطه تماس اولیه برای هماهنگ کننده های مختلف BIM در یک پروژه است. مسئولیت نهایی او ارائه یک مدل کیفی (به موقع) است که می تواند برای اهداف تعریف شده BIM استفاده شود و از این طریق از روند ساخت و ساز پشتیبانی کند. او کل پروژه را ساختار می دهد و چندین وظیفه مدیریت پروژه را که در بالا ذکر شد انجام می دهد.

نقش ها و مسئولیت ها

برای مدیر BIM مهم است که بفهمد نقش BIM و مدیریت پروژه آنها چگونه در چرخه عمر پروژه پخش می شود. این اطمینان حاصل می کند که مدیر BIM سؤالات درستی می پرسد و تأیید می کند که فعالیت ها و عملکردها در زمان مناسب توسط مجموعه مناسبی از اعضای تیم پروژه اجرا می شوند. جدول داده شده در بالا نقش های BIM مدیر پروژه مرتبط با چرخه عمر پروژه را فهرست می کند.

از جمله نقش های متنوع او می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • LOD را تنظیم کنید (سطح جزئیات، یک استاندارد صنعتی که تعریف می کند چگونه هندسه سه بعدی مدل ساختمان می تواند به سطوح مختلف اصلاح دست یابد)،
  • محیط مدل‌سازی را تعریف کنید (چه مدل‌هایی ساخته می‌شوند، چگونه به یکدیگر ارجاع/پیوند می‌شوند، تنظیمات سرور را تعریف کنید، پروتکل‌های ارتباطی را یادداشت کنید، چه استانداردهایی استفاده می‌شود، چگونه اطلاعات در مدل مرتب و سازمان‌دهی می‌شوند، و غیره)
  • در ارتباط با تیم ساخت و ساز، مدیر BIM یک برنامه زمانی برای تحویل خروجی تنظیم می کند.
  • میزبانی جلسات تیم BIM،
  • جلسات هماهنگی بین رشته‌ها را سازماندهی کنید (گزارش‌های درگیری را از قبل تنظیم کنید، اما می‌توان این کار را به یک هماهنگ‌کننده واگذار کرد)،
  • هماهنگی بین هماهنگ کننده های مختلف

مهارت ها و گواهینامه های مورد نیاز

دانش، مهارت و تجربه لازم برای تبدیل شدن به مدیر BIM عبارتند از:

  • مدرک تحصیلی معماری، مهندسی و عضویت در یک موسسه حرفه ای
  • گواهی صلاحیت BIM
  • تسلط در استفاده از اسکوپ
  • تجربه در ارائه آموزش به افراد فنی و غیر فنی
  • دانش عالی مایکروسافت آفیس
  • توانایی پرورش فرهنگ اشتراک دانش و بهبود مستمر
  • توانایی برقراری ارتباط موثر، حفظ روابط در تمام سطوح، داخلی و خارجی.
  • مهارت های سازماندهی خوب و توانایی کار تحت فشار برای رعایت ضرب الاجل ها.
  • علاقه به رهبری پروژه

آیا می خواهید شغل خود را در زمینه BIM پیشرفت کنید؟

بیشتر بخوانید: WBS و مدیریت پروژه‌های ساختمانی

حقوق مدیر BIM

فرد می تواند پس از 5-7 سال تجربه مدیر BIM شود و حداقل حقوق 75000 روپیه هند در ماه دریافت کند. در شرکت‌های نسبتاً کوچک، مدیران BIM طراح متخصص BIM هستند. آنها با طراحان دیگر هماهنگ می شوند و آنها را وادار می کنند استانداردهای صنعت مدل سازی را رعایت کنند. در MNC ها (شرکت های چند ملیتی)، مدیران BIM به طور خاص برای این شغل استخدام می شوند.

بیشتر بخوانید: انواع پروژه‌ های ساختمانی و معرفی پروژه های عمرانی

تفاوت بین مدیر BIM و مدیر پروژه

به راحتی می توان در مورد تفاوت بین مدیر BIM و مدیر پروژه گیج شد، زیرا وظایف نقش ها با هم تداخل دارند.

اهمیت مدیر پروژه در طراحی، محاسبات، برنامه ریزی سایت و غیره نهفته است. از سوی دیگر نقش مدیر BIM شامل اجرای پروژه، کنترل، کیفیت، وظایف رهبری و غیره است. به سادگی، معماران و مهندسان پروژه را طراحی، محاسبه و تولید می کنند (با نظارت مدیر پروژه)، و BIM به تحقق آن و ارائه آن کمک می کند (با نظارت مدیر BIM).

BIM همچنین می تواند در فرآیند طراحی کمک کند و به همین دلیل است که انتظار می رود بسیاری از مدیران پروژه این روزها درک خوبی از BIM داشته باشند.

چشم انداز رشد

آینده مدیران BIM هیجان انگیز است و می توان آن را در سه حوزه مهم دسته بندی کرد:

اجرای BIM

مدیران BIM باید در اجرای BIM هم در سطح پروژه و هم در سطح سازمان نقش فعالی داشته باشند. این امر اجرای کل نگر BIM را هدایت می کند و به دستیابی به اهداف در سطح پروژه و سطح سازمان که برای اجرای BIM تعیین شده است کمک می کند. یکی از موانع اصلی که مدیران BIM باید در مورد آن فکر کنند مقاومت در برابر تغییر است. تغییر برای همه دشوار است و مدیران BIM به یک رویکرد همدلانه و راه حل محور در مورد آن نیاز دارند.

با فناوری عصر جدید به روز باشید.

 

با فراگیرتر شدن استفاده از BIM در صنعت، مدیران BIM باید مهارت ها و شایستگی های جدید را برای ایفای نقش خود درک کنند. این امر تأثیر مستقیمی بر نیازهای آموزشی و آموزشی صنعت خواهد داشت.

در آستانه این انقلاب تکنولوژیکی، بی‌ام‌بی‌شک در خط مقدم قرار خواهد گرفت و مدیران BIM رهبری این تغییر را هدایت می‌کنند. اهمیت این نقش عظیم را نمی توان نادیده گرفت. انتظار می رود ارزش و حقوق آنها در صنعت فقط افزایش یابد.

امیدواریم این وبلاگ بینش لازم برای سرعت بخشیدن به حرفه خود را در صنعت معماری، مهندسی و ساخت و ساز (AEC) به شما ارائه دهد.

نرم افزار مدیریت پروژه ساخت اسکوپ را می توانید همین الان رایگان برای کنترل پروژه های عمرانی خود سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *